Ingen bild tillgänglig
Om du inte rör mig så dör jag
Författare: Ylva Ellneby Kategori: Eget verk Utgivare: Utbildningsradion Publicerad: 01 Jan, 1994 ISBN: 91-26-94800-1 Sidor: 136
Beskrivning:

Den taktila kommunikationens betydelse för barns utveckling

Beröring kan betyda skillnaden mellan liv och död. Barn på svenska förskolor har samma behov av närhet och beröring som gatubarnen på Casa de los Niños i Argentina, berättar Ylva Ellneby. Men beröring ger inte bara känslomässig kontakt – den taktila kommunikationen har också ett direkt samband med barnets förmåga till inlärning.
I den här boken ges också många exempel på medveten rörelselek och på betydelsen av att ge barnet möjligheter att utveckla sitt balanssinne – det vestibulära systemet. Varje småbarnsavdelning på våra förskolor borde vara ett sinnesrike för barnen!
”Om du inte rör mig så dör jag” är en bok för alla som arbetar inom förskolan, men den är också intressant för småbarnsföräldrar. Boken är en fristående fortsättning på Ylva Ellnebys bok ”Barns rätt att utvecklas”. I dessa böcker ges förslag på hur man kan hjälpa förskolebarn att utveckla alla sinnen.

Boken kan beställas från Utbildningsradions förlag, bok nr. 26-94800-1, eller från deras hemsida www.ur.se. ”Om du inte rör mig så dör jag” finns även som föreläsning eller kurs.

<< Baksida