Mitt liv i Spanien

Mitt liv i Spanien under några vinter­månader per år är som mitt liv i Sverige – men i Spanien. Jag är ingen turist. Även här är jag aktiv med ungefär samma aktiviteter som hemma i Sverige vilket innebär körsång, ukulelespel, vandring, motion och så deltar jag i en spansk konversationsgrupp. Förutom det så skriver jag vid mitt röda skrivbord eller på altanen. Här finns även en författargrupp där jag kan ventilera texter och skrivande. Ett pågående skrivprojekt har arbetsnamnet ”Rent förgiftad” och handlar om en miljösjukdom, som drabbar alltfler både vuxna och barn, men som är svår för sjukvården att förstå sig på.

Jag hyr en vindsvåning med altan i ett vanligt spanskt hyreshus och kan konversera med mina spanska grannar tvärs över den smala gatan eller vid gaveln till grannhuset vid sidan av mitt hus. För familj och vänner på besök har lägenheten även ett gästrum.

Torrevieja är en levande stad med kulturutbud och utbyggd busstrafik, vilket gör det lätt att besöka andra platser. Inte att förglömma strandpromenaden som även vintertid oftast är solig och med många barer och restauranger.

Som om inte det vore nog så har jag även min bror och hans sambo på gångavstånd. Det gör att övriga delar av familjen lätt kan mötas här.

Dela sidan