Ingen bild tillgänglig

Om BARN och STRESS och vad vi kan göra åt det

 Författare: Ylva Ellneby  Kategori: Eget verk  Publicerad: 1 september, 1999  ISBN: 9127077314
 Beskrivning:

För att kunna förändra situationen för ett barn måste vi vara medvetna om vad som skapar ohälsa och stress, men framför allt bör vi känna till vad som påverkar ett barn positivt. I den här boken lyfter jag fram de påfrestningar som barn idag är utsatta för och på vilket sätt de kan leda till stress. Syftet med boken är att skapa förståelse för och beskriva olika aktiviteter som sänker stressnivåerna hos barnen samtidigt som de ger kravlös stimulans.

Som vuxna har ålder och erfarenhet lärt oss att känna efter vad vi behöver för att må bra. Allt handlar om balans i tillvaron. När det gäller barnen är det vi vuxna som måste hjälpa dem att skapa denna balans. Min förhoppning är att boken ska fylla en del av det behovet och vara ett stöd för såväl föräldrar som pedagoger och lärare. Samtidigt är min förhoppning att den ska vara ett inlägg i debatten om vilket samhälle vi vill att våra barn ska växa upp i.
Boken ”Om barn och stress” finns även i pocket och som nyutkommen e-bok på Saga Egmont förlag. Du hittar den högre upp på den här sidan.

Dela sidan

 Tillbaka